Business

Er du klar til studiestart?

Stort tillykke med din optagelse på dit drømmestudie! Du skal nu til at studere, hvilket betyder tilbage på skolebænken. Du kan nu begynde at forberede dig, for der er nogle ting der lige skal styr på, inden du starter på studiet. Der findes en del tjeklister samt gode råd på internettet til dig som skal til at studere. Det kan også være at du skal forberede dig mentalt på at skulle studere, da du måske har været vant til at have et fuldtidsarbejde, og det derfor er en stor omvæltning for dig.

Få styr på det praktiske

Når du skal til at starte på uddannelse, så er der en masse praktiske ting der skal styr på. Dette er ting såsom studiebøger, eventuelt ny computer samt andre studie relaterede ting. En computer er nemlig en nødvendighed samt selvfølge på langt de fleste studier. Når du er på udkig efter en ny computer, skal du tænke over, hvad du skal bruge den til, da det er afgørende for hvor meget du skal give for den. Skal du kun bruge den til at tage noter samt skrive opgaver på den, eller skal du måske også bruge den til f.eks. programmering samt kodning? Du kan eventuelt forhøre dig på dit uddannelsessted om hvad der kræves af computer, da der er meget forskel på de mange forskellige computere der findes. Udover disse ting, skal du selvfølgelig også huske at søge om SU.

Overvejer du at flytte?

Måske skal du endda flytte eller finde en studiebolig, da du nu studerer og derved kommer på SU.  Du skal derfor have styr på budgettet. Opstil et budget og find ud af, hvad du har råd til. Det kan være du skal overveje et studiejob ved siden af dit studie, da SU ikke rækker til særlig meget, hvis du bor i lejlighed eller hus. Når du har styr på budgettet, skal du til at kigge på lejligheder, der hvor du gerne vil bo. Du kan eventuelt også kigge efter studieboliger, da de er beregnet til folk der studerer og er på SU.

Få luft i økonomien

Hvis du synes det er svært at finde luft i økonomien, så er der hjælp at hente. Først og fremmest kan du se på, hvor du kan skære ned på dine udgifter f.eks. på mad og fornøjelser. Hvis du har skåret helt ind til benet og absolut ikke kan skære mere ned på dine udgifter, så er der andre metoder til at få lidt luft i økonomien. Hvis du er 23 år eller derover, kan du nemlig ansøge om at optage et kreditlån hos f.eks. KreditNU. Du kan låne helt op til 25.000 kr. Debitorrenten er 0% og lånet har en løbetid på 24 måneder, men du kan sagtens indfri det før tid. Så du er klar til at starte på studie!