Ikke-kategoriseret

Godt for miljø og pengepung: Derfor skal du investere i et solcelleanlæg med batteri

I de seneste år er der kommet et øget fokus på energiomkostninger og -forbrug. Priserne på el er især steget, og det kan give anledning til at forsøge at spare på strømmen. En anden vej at gå kunne være ved at investere i mere bæredygtig strøm, så man er mindre afhængig af elnettet og deres skiftende priser. Det har desuden den fordel, at det er langt bedre for klimaet og mere fremtidssikret. Læs med her, og høre mere om, hvordan solcelleanlæg med batteri kan være gode for både miljøet og din pengepung. 

Mindsk dit CO2-aftryk

Går du op i klimaet og bæredygtige løsninger, er noget af det bedste, du kan investere i et solcelleanlæg med batteri, som henter al sin energi fra solens stråler. På den måde kan du reducere forbruget af de fossile brændstoffer, som ellers bruges til at forsyne elnettet med strøm nok til at dække danskernes forbrug. Fordelen ved at have et batteri tilsluttet solcelleanlægget er, at du også kan få bæredygtig strøm, når solen ikke skinner. I de perioder trækker du i stedet på de 5 kWh, som lagres på batteriet. Det skal dog nævnes, at hvis du kører i elbil, vil du måske få brug for større batterier, for at kunne oplade hurtigt med strøm fra solcellerne. Selvom det kan være en investering, er det den ultimative måde at formindske dit CO2-forbrug og hjælpe kloden på vej mod en grønnere fremtid.   

Spar på elregningen

Det er naturligvis et utroligt nobelt foretagende at ville hjælpe miljøet, men faktum er, at det for mange også spiller en stor rolle, at solceller er en økonomisk løsning. Med et solcelleanlæg kan du nemlig blive mere eller mindre selvforsynende, når det kommer til strøm, og du kan dermed slippe for at betale de høje elpriser, som ses lige nu. Det er naturligvis en dyr investering at anskaffe et solcelleanlæg, men på længere sigt kan det godt betale sig. 

Når det kommer til solceller, står mange med valget mellem et klassisk anlæg og et solcelleanlæg med batteri. Der kan være forskellige holdninger til, hvad der er den bedste løsning økonomisk set. Mange går nemlig op i, at du kan sælge den overskydende strøm, som du producerer, tilbage til elnettet og dermed tjene penge på anlægget. Det kan du både med og uden batteri, forskellen er bare, at batteriet vil lades op, før du sælger af strømmen. Økonomisk kan dette også være en fordel, idet du vil være sikker på, at du ikke skal købe strøm til de meget skiftende priser, der ses af og til. 

Forhøj værdien af dit hus

At installere et solcelleanlæg med batteri kan være en god måde at forhøje værdien af dit hus på. Solenergi er som nævnt en bæredygtig og miljøvenlig energikilde, og det kan være meget attraktivt for potentielle købere, der ønsker at reducere deres energiforbrug og CO2-udledning. Potentielle købere ser ofte positivt på boliger, der allerede har solcelleanlæg installeret, da det betyder, at de kan nyde godt af de økonomiske fordele ved lavere elregninger, gøre en indsats for miljøet og samtidigt slippe for at investere i og installere anlægget selv. 

Ved at inkludere information om solcelleanlægget i en eventuel boligannonce kan du tiltrække flere interesserede købere og potentielt øge salgsprisen. Uanset om du går med tanker, om at sælge dit hus, kan et solcelleanlæg altså være en måde at fremtidssikre dit hus yderligere på.

Der er altså mange gode grunde til at investere i et solcelleanlæg til dit hjem. Du kan blive mere eller mindre selvforsynende på el og dermed spare penge på elregningen og formindske dit CO2-forbrug samtidigt. Det er en stor investering, så du skal naturligvis gøre op med dig selv, om det kan betale sig for dig.