Familieliv

Få hjælp til at få gang i forholdet igen

Dette indhold er sponsoreret

De fleste par, der har været sammen i lang tid, vil kunne nikke genkendende til, at der kommer et tidspunkt, hvor forelskelsen går over, og man skal finde ud af, hvad man så gør. Det er der, hvor rigtig mange par går fra hinanden, fordi de ikke ved, hvordan de skal tackle det. Men bare fordi man ikke længere er i det stadie, hvor man er nyforelskede, og alt føles som en dans på roser, betyder det ikke, at hvad man har sammen ikke er godt.  Eller at man ikke elsker hinanden. Man skal bare finde en ny måde at være sammen på, og så skal man sørge for, at man hele tiden husker på, hvorfor man blev forelsket i første omgang. Hvis du også synes det er lidt svært i dit parforhold lige nu, så har vi lavet en lille guide til, hvad du kan gøre for at genfinde forelskelsen. 

Sexolog

Det kan være svært at tale om, fordi det er så tabubelagt at gå til sexolog, men det betyder ikke, at det i mange situationer ikke kan være rigtig godt at gå til sexolog. Du kan læse mere om, hvad en sexolog kan hjælp med her. Når man har været sammen i et længere stykke tid, kan sexlysten godt dale lidt hos en eller begge parter, og det kan være rigtig svært at vide, hvad man skal gøre ved det. Det kan også være, at sexlysten er større hos den ene part end den anden. Det kan også være svært at tackle. Her kan en sexolog give et frit rum til at snakke om de ting, som man oplever er svære at snakke om selv. Derudover vil de også kunne give konstruktive råd til, hvad man kan gøre for at løse nogle af de problemer, man kan have. 

Parterapi

Nogle gange er det ikke sexlivet, der er noget i vejen med, og så er det ikke nødvendigvis en sexolog, der er den bedste hjælp. Der kan nemlig være mange andre ting i et parforhold, der kan være problemer med. Hvis disse problemer får lov til at vokse sig store, kan det være rigtig svært at finde en løsning på problemerne selv. Det er også bare svært at se en løsning, når man selv er i det, og der er mange følelser involveret. I sådanne situationer kan det være en rigtig god ide at gå til parterapi. Her får man nemlig et frit rum til at snakke om de ting, som man har svært ved at snakke om selv. Derudover får man også en synsvinkel udefra og konstruktive ideer til, hvordan man kan løse sine problemer. Nogle gange så er det også bare en hjælp at snakke om det i et trygt rum, hvor begge parter er opsat på at være konstruktive og løse problemerne. 

Kommunikation

Det er ikke sikkert at problemerne er kommet så vidt, at man har brug for at gå til parterapi eller sexolog. Men hvis man begynder at opleve problemer i sit forhold, er det altid vigtig at kommunikere ens tanker og følelser til den anden part. Det kan nemlig være rigtig svært at gøre noget ved begyndende problemer i sit forhold, hvis man ikke snakker om dem. Selvom man godt nogle gange kan fristes til at tro, at ens partner ved lige præcis, hvad man føler og har det ligesom en selv, så er det bare ikke altid sådan det er. Derfor er det også vigtigt at snakke med sin partner om de ting, der går en på, for det er ikke sikkert, at ens partner overhovedet har tænkt over det. Og det kan være rigtig svært at lave om på noget, hvis man ikke bliver gjort opmærksom på, at der var et problem i første omgang. Derfor skal man altid starte med at snakke med sin partner om de ting, som man føler.