Hus & Have

5 tips til bukkejagten

Bukkejagt er en hævdvunden tradition for mange jægere, og optakten til bukkejagten i år har været spændende. Bukkejagtsæsonen løber fra den 16. maj til den 15. juli, hvilket betyder, at der kun er seks uger tilbage! Sommerens bukkejagt er udelukkende riffel- eller buejagt. Fra den 1. oktober til den 31. januar kan alle hjorte jages med haglgevær, riffel eller bue. Denne artikel vil undersøge de forskellige måder, du kan gå på bukkejagt i disse måneder, så du er klar til alt på din jagt!- Jagt med riffel eller bue.

Bukkejagt med gevær er den mest almindelige måde at jage hjorte på i Europa. I modsætning til buejagt på bukke, som kræver mere dygtighed og tålmodighed, giver riffeljagt på bukke jægerne mulighed for at skyde fra en sikker afstand, så de ikke skræmmer dyr i nærheden. Hvis du er ny til bukkejagt med riffel, er det bedst at tage ud sammen med en erfaren jæger, når du lærer denne teknik – bukkejagt med bue kan forsøges alene, så længe du har nok land til dine skud . Men hvis du hellere vil prøve noget andet til bukke sæson 2022, er der stadig masser af muligheder. Vi er blevet inspireret. af Jagt og Udstyr.

Alle bukkejægere bør huske disse fem tips før bukkejagtsæsonen:

-Vær tålmodig og vent på det rigtige tidspunkt at skyde. Bukkejagt kræver tålmodighed, så sørg for, at du kan bevare roen, når du venter på en buk – det er vigtigt, hvis det tager flere timer! Det er heller ikke klogt at skynde sig at skyde, bare fordi en buk er i sigte – at skyde for tidligt kan resultere i en såret hjort, der udgør endnu større fare ved at flygte ind i andre territorier . Forbliv derfor årvågen, indtil du har en præcis perle på, hvor kuglen vil gå hen.

– Følg altid sikkerhedsforskrifterne. Udøv god aftrækkerdisciplin på alle tidspunkter, når du bærer våben , især når du er i nærheden af andre eller i nærheden af veje. Hvis du er på buejagt alene, skal du aldrig sænke din vagt, samt bukkejægere, der er ude med venner eller familiemedlemmer.

– Sørg for at vælge det rigtige sted for bukkejagt. Bukkejagtområder med store afstande mellem dem giver mere sikkerhed end områder, der ligger tæt på hinanden, da det er lettere for dig og andre jægere at se hinanden. Men hvis din bukkejagt finder sted i et tætbefolket område med bukkehabitat , skal du sikre dig, at der ikke er nogen mennesker i nærheden, før du skyder . Vær også opmærksom på eventuelle bygninger inden for synsfeltet – skyd aldrig mod disse strukturer!

– Tag tøj på, der kan hjælpe dig med at camouflere dig for bukke – stærke farver som rødt, gult og orange bør undgås for enhver pris, da de kan skræmme rådyr i nærheden. Desuden kan bukkejagt om sommeren give problemer i forbindelse med hedeslag, hvis der ikke træffes passende forholdsregler – sørg for at drikke rigeligt med vand og holde regelmæssige pauser i skyggen, hvis det er nødvendigt.

– Brug kun sparsomt duftstoffer og kald, da disse også kan gøre hjortevildtet opmærksom på din tilstedeværelse. Hvis du bruger et bukkekald, skal du forsøge ikke at lyde som en hinde – det vil kun tiltrække bukke, der er på udkig efter en mage!

Bukkejagten er en spændende tid for alle jægere, så sørg for at være forberedt ved at følge ovenstående tips! Held og lykke derude.